Υποδομή

Η αρχή...

Η Computer Orange δημιουργήθηκε το 1997 και στεγάστηκε στον 2ο όροφο στην Άρη Βελιουχιώτη 42 στα Ιωάννινα. Ο χώρος αποτελούνταν από μια αίθουσα και γραμματεία.

Ο Βασικός στόχος ήταν η παροχή Εκπαίδευσης στην Πληροφορική όπου θα κάλυπτε όλες τις ηλικίες και όλα τα αντικείμενα.

Σήμερα...

Το 1999 προστέθηκε μια ακόμη αίθουσα στην κτιριακή υποδομή της σχολής.

Με 2 αίθουσες διδασκαλίας πλήρως εξοπλισμένες με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, άνετους χώρους εκπαιδεύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ατόμων διαφόρων ηλικιών με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να διπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της.

Με μόνιμο στόχο την ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην Πληροφορική κατάφερε με σταθερά βήματα να ανέβει σε μια από τις κορυφαίες

 θέσεις των εκπαιδευτηρίων στα Ιωάννινα.

Από τον Ιούλιο του 2011 η Computer Orange άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στην οδό Δομπόλη 1 σε νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 η Computer Orange άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στην οδό Ασημακόπουλου Παναγιώτη 29 (Σεισμόπληκτα) σε νέες αδειοδοτημένες από τον ΕΟΠΠΕΠ κτιριακές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές με πλήρη προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ σύμφωνα με το Σχεδιάζοντας για Όλους.

Η υποστήριξη της Computer Orange σε κάθε σπουδαστή της όχι μόνο στην Εκπαίδευση αλλά σε όλους τους τομείς όπως αγορά Η/Υ, βιβλία, συντήρηση Η/Υ, τηλεφωνική υποστήριξη κ.α. έχει δημιουργήσει πιστούς πελάτες.

Φιλοσοφία μας...

Η Ολοκληρωμένη Ποιοτική Εκπαίδευση στην Πληροφορική και η Διαρκής Προετοιμασία των Σπουδαστών μας στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας στον χώρο της πληροφορικής.

Πρόγραμμα Σπουδών...

Η Εκπαίδευση σε οποιοδήποτε αντικείμενο αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση ιδίως στον τομέα της Πληροφορικής όπου τα δεδομένα αλλάζουν με φοβερούς ρυθμούς καθημερινά.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται μια συνεχής προετοιμασία ώστε να υπάρχει Πρόγραμμα Σπουδών με απαραίτητο χρονοδιάγραμμα, Syllabus, ασκησιολόγιο για όλα τα Έτη Σπουδών καθώς και τα Ταχύρυθμα Σεμινάρια.

Στην Computer Orange έχοντας καταλάβει από πολύ νωρίς την ανάγκη αυτή έχουν δημιουργηθεί όλα τα απαραίτητα προγράμματα σπουδών για κάθε τμήμα και όποτε υπάρχει ανάγκη ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται ώστε να είναι πάντα ενημερωμένα με τις τελευταίες εξελίξεις της Πληροφορικής.

Εγκαταστάσεις...

Η Computer Orange αποτελείται από 7 αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες, αίθουσα καθηγητών, βιβλιοθήκη, αίθουσα υποδοχής-γραμματεία και χώρο για τα διαλείμματα.

Οι αίθουσες τηρούν όλες τις προδιαγραφές ώστε η διδασκαλία να γίνεται άνετα.

Εξοπλισμός...

Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν 20 Η/Υ που είναι όλοι συνδεδεμένοι σε δίκτυο Ethernet.

Επίσης υπάρχουν Η/Υ για την γραμματεία και τους καθηγητές.

Ο Server φιλοξενεί λειτουργικό σύστημα δικτύου.

Επίσης στον Κεντρικό Server όπου φιλοξενείται η σελίδα της Computer Orange υπάρχει και mail Server για την παροχή των προσωπικών Email των σπουδαστών.

Internet...

Υπάρχει πρόσβαση στο Internet από τον Server για όλους τους υπολογιστές της σχολής μέσω του τοπικού δικτύου. Οι ταχύτητες είναι ASDSL 24 Mbps.

Καθηγητές...

Ένα από τα δυνατά σημεία της Computer Orange είναι οι καθηγητές της, όλοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας σχολής Πληροφορικής με άριστες γνώσεις και παιδαγωγική εμπειρία.

Όλοι οι καθηγητές εναρμονίζονται με το κλίμα εκπαίδευσης στην σχολή που είναι η φιλική συμπεριφορά και η προσοχή κάθε σπουδαστή με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.